За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Да хванеш гората… от Норвегия и Канада към белоградчишкото село Стакевци

Двамата стопанисват гурме ресторант в село Стакевци, Белоградчишко

Той е световно известен Шеф-готвач в едни от най- добрите ресторанти в Европа, дори такива със звезда Michelin. Тя е топ-модел, отраснала в Канада и с корица на най-известното модно издание Vogue. Двамата се запознават в Северозапада, където в момента стопанисват гурме ресторант в село Стакевци. Той готви, а тя сервира! Наскоро историята им разказа Галя Щърбева в предаването „Да хванеш гората“ по Нова ТВ.

Идеята на Филип Захариев и Яна Руйчевска събира полюсни мнения от възхвала, до това, че е лудост. А те си признават, че се чувстват уютно, „защото правят това, което им е кеф в родния Северозапад“.

История достойна за приказен роман. Започва с едно момче – мечтател, на име Филип, който е тръгнал по широкия свят от Видин. Изкарал курс за готвач, на който разбрал, че това е призванието му и именно с това ще се занимава занапред. Заминал за София, а след това за Финландия, където разбрал какво е истински ресторант. После живее в Италия, Норвегия, където е готвил няколко пъти за кралското семейство на северната страна.  Филип споделя, че се е върнал, защото винаги е бил свързан с Видин и Северозапада.

Истински шок са изживели близките на Яна, за които било трудно да повярват, че момичето от кориците на модните световни гиганти Vogue и Elle ще живее в белоградчишкото село Стакевци.

Вижте видеото от вълнуващата история на Яна и Филип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.