За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Той е роден във Видин, обиколил различни места по света, преди 10 години Иван Цолов се завръща отново в крайдунавския роден град. Почитател на американските автомобили, организатор на впечатляващия ретро автомобилен парад, който е една от запазените марки на Видин Vintage Vehicles Vidin. Основател на Vintage Girls Vidin, където красотата среща изкушението. Макар и добре познат на своите съграждани, решихме да му зададем няколко блиц въпроса с нотка носталгия за миналото, успешното настояще и целеустремен поглед към бъдещите планове с мирис на гориво, мощен звук от двигателя, красиви жени и живот като от „Бързи и яростни“:

Откъде идва страстта ти към ретро автомобилите?
Страстта ми по класическите автомобили и по-специално по класическите американски автомобили, се запали още в тийнейджърска възраст, гледайки филмите по телевизията. Още тогава събирах изрезки, статии и снимки от най-различни вестници и списания, за да мога да науча повече за тези автомобили, които не бяха характерни за нашите пътища и не се срещаха често. Тогава нямахме интернет и това беше начина да се самообучавам.

Кой стои зад Vintage Vehicles Vidin и Vintage Girls Vidin? От къде се роди тази идея и защо точно във Видин?
Зад Vintage Vehicles Vidin и Vintage Girls Vidin стоя аз, колкото и нескромно да звучи. Още през 2011г., когато се върнах от чужбина, едно от нещата, които ми липсваше тук беше комуникацията с най-различни хора, от различни държави, с различни интереси и след като посетих няколко ретропарада в страната реших да направим наше собствено събитие, кръстихме го Vintage Vehicles Vidin и така положихме началото. Целта беше да превърнем събитието в международно и да привлечем и хора от други държави и за щастие това се получи. Всяка година имаме чуждестранни гости от Румъния и Сърбия, в парада са участвали гости от Италия, от цялата страна, има интерес и от Ирландия.

Има ли почитатели и фенове на винтидж културата в региона?
В нашия регион има доста почитатели на ретро превозните средства, но това не значи, че сме от една порода, както знаеш, по-възрастните хора харесват повече руските превозни средства по разбираеми причини, защото са израснали в едно по-друго време. Докато ние от по-младото поколение гледаме, като че, малко по-всеобхватно на нещата и повечето от нас харесват автомобили от цял свят. Има фенове на японските, на немските, на италианските автомобили. Аз лично съм привърженик главно на американските, което съвсем не означава, че не ценя красивото от всяка част на света.

Какво те вдъхновява?
На мен не ми е нужно вдъхновение, за да правя нещата които правя. В кръга на шегата, имам чувството, че съм се родил вдъхновен, така да се каже. Естествено, от мъжка гледна точка може да се каже, че като видя пламъка в очите на красивите жени, на децата, които споделят тази идея, които се радват, няма как и мен да не ме радва това. Не може да не предизвикваш усмивки в толкова много хора и това да не те стимулира, това е естественото вдъхновение, но за мен най-важното е любимия човек до мен да е щастлив, това значи че и аз съм на прав път и аз съм вдъхновен.Преди 10г. къде беше и виждаше ли се след 10г. на мястото, на което си днес?
Преди 10г. тъкмо се бях върнал от чужбина, и често казано, не съм се замислял, къде си представям, че ще съм след 10г., но тогава ми се искаше да съм точно там, където съм днес, така че може да се каже, че следвам верния път за мен.

А след още 10г. къде си представяш, че ще бъдеш по стълбата на успеха в житейски и професионален аспект?
След 10г. ми се иска просто да съм жив и здрав, както и всички около мен и ще ми бъде интересно каква щуротия ще ми роди главата. (смее се загадъчно)Специално за нашите читатели, какво „се крие“ зад завесата на бъдещите Ви планове през 2022г.?
Плановете ни за 2022г., донякъде се припокриват с плановете от миналата година – да сме по-добри с всяка следваща година. Може би вечерен джаз-концерт на фона на крепостта „Баба Вида“, може би обиколка на местните винарни с дегустация, представяне на интересните места и хора от този регион и все по-разнообразна програма. И освен ретро автомобилите, все повече разходки с лодки, разбира се, защото Дунав е нашата душа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.