За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Д-р Герго Гергов получи Международния приз „Мелвин Джоунс“ за благотворителност

Д-р Герго Гергов е едва четвъртият носител в България на престижната значка на името на Мелвин Джоунс, който е основател на Световната Лайънс организация. Отличието е наистина голямо признание за носителя му и показва, че той се е посветил на благотворителни каузи, които носят значими ползи за общността.

„Изключително съм щастлив, че днес, когато светът чества „Денят на спонтанните актове на доброта“, точно на този ден получих огромно признание от световната Лайънс организация и от днес съм четвъртият за България носител на значката Мелвин Джоунс“ сподели в социалните мрежи Гергов. И добави, че „грижата за хората е добра причина да живеем в един по-добър и смислен свят“.

Д-р Герго Гергов е сред обществениците у нас, които са се посветили на различни благотворителни каузи, една от най-мащабните по рода си е „България срещу диабета“. Той е носител на националния приз „Златно евро“, който се връчва за постигнати най-високи резултати в управление на средствата от европейските фондове. Символната награда е позлатена в Монетния двор на Република България и е уникат със запазени права.  През 2019г. е награден с едноименния приз на годишните награди на БТА „Бяла птица“, който се връчва за значителен обществен принос.  Сред по-значимите отличия на д-р Гергов е и този, връчен от Българската федерация по автомобилизъм, за развитие на автомобилния спорт у нас. Д-р Гергов стои зад идеята, която прослави Видин по света и влезе в книгата на рекордите на Гинес за най-дълга мартеница (16 704м). Той е основал школа на Реал Мадрид за деца в крайдунавския град и е човекът, подписал акт 16 на Дунав мост 2.

Д-р Герго Гергов е един от основателите на Лайънс Клуб Видин, чиято мисия е да вдъхновява доброволци за дейности в полза на своите общности, да организира и подкрепя хуманитарни дейности, да опазва мира и насърчава разбирателството чрез различни каузи и инициативи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.