За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Монтират камери в 12 видински села

Започна монтажът на общо 40 IP корпусни камери с интелигентни функции, включващи детекция на лица, съобщиха от община Видин. Целта е повишаване на обществената сигурност и превенция на битовата престъпност, както и осъществяване на по-добър контрол по отношение образуването на нерегламентирани сметища.

Част от устройствата ще бъдат поставени в 12 села на територията на Общината – Покрайна, Буковец, Ивановци, Кутово, Бела Рада, Иново, Гомотарци, Новоселци, Генерал Мариново, Търняне, Капитановци и Динковица, като в някои от населените места дейностите вече са приключили.

Разширява се и съществуващата система за видеонаблюдение във Видин. Камери се монтират на най-посещаваните от жителите и гостите на града обществени места, както и в районите с интензивно движение на превозни средства. Това включва парковите пространства – Крайдунавския парк, „Рова“ и „Владикина бахча“, както и кръговите кръстовища на ул. „Екзарх Йосиф I“ и бул. „Панония“ и при паметника на Христо Ботев (ул. „Екзарх Йосиф I“, ул. „Цар Асен II“ и ул. „Хан Аспарух“), участък от ул. „Цар Симеон Велики“ (от пресечката с ул. „Цар Александър II“ до ул. „Хан Аспарух“) и ул. „Дунавска“ (в района на Колодрума).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.