За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Белоградчик става международна туристическа дестинация

В рамките на няколко дни в Белоградчик се проведе първата по рода си Международна балонена фиеста в България.

Уникалното събитие се радва на изключително голяма посещаемост. А част от туристите споделиха, че за момент са си помислили, че са в Кападокия – приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове, сама по себе си е една от най-големите атракции, които можете да видите през живота си и безспорно балоните с горещ въздух са едно от най-запомнящите се неща, които виждат милионите туристи посетили местността.

Амбицията на организаторите е „фестивалът да стане традиционен и всяка следваща година да се увеличава броя на балоните и броя на участниците и полетите“, подчерта Евтим Стефанов, организатор и пилот.
През първите четири от фестивалните дни (18-20 септември) въздушната разходка предложи панорама на уникалните Белоградчишки скали, а на 22 септември участниците се насладиха от въздуха на красотата на река Дунав и град Видин.

В рамките на пет дни летяха 11 балона от България, Румъния, Русия и Полша, всеки от тях разкриващ прелестната панорама пред погледа на десетки туристи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.