За Видин

Новини за Видин – актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

ГОРЕЩА НОВИНА! Съветниците от ГЕРБ бойкотират кмета на Видин

В навечерието на поредната предизборна кампания за Народно събрание и за Президент на Република България, политическата обстановка във Видин става все по-гореща.

Общинските съветници от ГЕРБ са бойкотирали вчерашното заседание на Общинския съвет във Видин в знак на несъгласие с позицията на кмета Цветан Ценков да участва в инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори президентски мандат, съобщават от БНР. Заседанието бе отложено заради липса на кворум – присъстваха едва 15 от общо 33 съветници.

Областният координатор на ГЕРБ е изразил възмущение от поведението на видинският градоначалник, споделяйки, че според партията на Бойко Борисов, президента Радев е един „неуспешен управленец“ и се разграничават от виждането на кмета Ценков.

Припомняме, че с официална позиция СДС се отрече от кметът Цветан Цанков, заради това, че е част от инициативния комитет в подкрепа кандидатурата на „Радев-Йотова“ за втори мандат. В позицията на синята централа беше осъдено остро поведението на градоначалника на крайдунавския град и беше определено като „политическо номадство“. На изборите през 2019 година Цветан Ценков бе издигнат за кмет на Видин от Местна коалиция СДС.

От своя страна Ценков излезе с публичен отговор, като заяви, че никога не е бил член на СДС, а относно подкрепата му за Румен Радев, той я определи като „лично решение“.

Екипът на zavidin.com ще следи темата и ще ви информира за всички горещи политически събития в града!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.