За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Д-р Иво Илиев обедини три видински Лайънс клуба зад обща кауза. В Световния ден на белия дроб, Лайънс Клуб „Бъдин“, „Лео Клуб Видин“ и Лайънс Клуб „Видин“ дариха на ПМГ „Екзарх Антим I“ сензор за следене качеството на въздуха. Инициативата е продължение на създадената от извесният пулмолог и паст президент на Лайънс Клуб Видин д-р Иво Илиев, традиция да се насочва вниманието на хората към здравето и белите дробове.

Децата от „Лео Клуб Видин „възстановиха надписите и боята на създадената преди години пейка в крайдунавския парк – символ на стремежа към чист въздух и привлякоха симпатиите на гражданите със символичен флаш моб и много усмивки.

Гражданите на Видин получиха множество информационни материали повишаващи знанията за превенция на белодробните заболявания и здравословен начин на живот. Темата е все по- актуална последните години и ни кара все по- често да се вглеждаме в един изключително важен за живота на хората орган – белият дроб, споделиха организаторите на инициативите.

Световният ден на белия дроб се отбелязва по инициатива на Световната здравна организация. Целта е да се обърне внимание на важното значение на белия дроб и на превенцията на белодробните заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.