За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

ЖЕГА ПРЕЗ ОКТОМВРИ! Коментар на кмета на Видин по повод отлъчването му от СДС

Със сигурност месец октомври започва със сериозна политическа жега предвид предстоящата предизборна кампания. Както по-рано писахме, в официална позиция СДС се отрече от кмета на Видин, причината за това е „политическо номадство“ и желанието на видинския градоначалник да подкрепи кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат.

Публикуваме и другата гледна точка по повод разразилия се политически скандал. Ценков коментира решението си ексклузивно пред телевизия „Евроком“. Ето какво коментира по повод позицията на СДС, в която от синята централа казват, че „с това си решение той е преминал една червена линия, която е недопустима. СДС оттегля подкрепата си за него.“:

„Аз наистина съм издигнат за местните избори от СДС и победих ГЕРБ, но никога не съм бил член на СДС. След това те се обединиха с ГЕРБ. Преди време бях на среща с Бойко Борисов, на която присъстваха кметовете, подкрепени от ГЕРБ-СДС излязохме с ясни приоритети, че трябва да се подкрепи района на Видин“, обясни Цветан Ценков.

„Аз съм приел това решение и то е мое лично. Аз съм човек с десни убеждения и смятам, че г-н Радев като президент се бори за устоите на държавността в нашата страна. В крайна сметка държавният глава не е от СДС, не е от БСП, не е и от ГЕРБ. Не мога да не застана зад такъв български политик, който отразява желанията на България за промяна“, коментира той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.