За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Община Видин даде близо 200 хил. лева за седем нови автомобила

Седем нови автомобила бяха закупени от Община Видин за нуждите на различните общински предприятия, похвалиха се общинари на специален брифинг пред новите возила.  Te ще заменят част от остарелия автопарк на Общината, което се очаква да намали чувствително разходите за ремонт, поддръжката, горива и смазочни материали, както и ефективността и качеството на предлаганите социалните услуги. Седемте нови автомобили са на обща стойност 194 736 лв. с ДДС. Те са с фабрични газови уредби, с което ще се осъществят значителни икономии и ще се постигне екологичен ефект. Гаранционният им срок е пет години.

„Автомобилите са закупени от капиталовите разходи от бюджета на Община Видин и разбира се за нуждите на различните общински предприятия. Тези автомобили ще обслужват предприятията и наистина се надяваме да се подобри качеството и бързината на услугите, които предлага Община Видин и съответно да сме по-мобилни, и да можем да реагираме на сигнали, в случая към гражданите и да си вършим работата по-добре. Това е за тази година, надяваме се в близко бъдеще да успеем да се сдобием с допълнителни, което е въпрос на време.“ – каза заместник кметът Светослав Скорчев.

Според заместник-кметът Борислава Борисова, остарелият и амортизиран автопарк е бил сред неотложните проблеми на общината.

Ние питаме видинчани: Смятате ли, че вашите пари се харчат рационално от общината?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.