За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Правят буферен паркинг заради опашките от тирове във Видин

Във Видин ще бъде обособен буферен паркинг, в района на „Северна промишлена зона“, заради образувалите се километрични колони от тежкотоварни автомобили към „Дунав мост 2“.

Идеята е предложена на работна среща днес при областния управите Огнян Асенов във връзка с образуването на „опашки“ от тежкотоварни автомобили по околовръстния път на Видин, в посока ГКПП „Дунав мост 2“, съобщиха от областна администрация.

Ще бъде потърсено съдействие от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата към Главната дирекция „Национална полиция“. Целта е да бъде въведена организация на трафика на тежкотоварните автомобили в буферни зони в областите София, Враца и Монтана. От името на областния управител Огнян Асенов ще бъдат изпратени писма до областните управители на София-област, Враца и Монтана, както и до ГДНП.

В срещата са участвали заместник областният управител Шишман Чаушев, ръководители и представители на ОД на МВР, сектор „Пътна полиция“, ГПУ-Видин, Областното пътно управление и Община Видин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.