За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Вижте празничната програма по случай духовния празник на Видин

Днес на Димитровден, Видин отбелязва своя духовен празник. В 9:00 ч., в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“  ще започне тържествената Света литургия по повод духовния празник на град Видин – Димитровден.

От 12:00 ч., в Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“ е началото на тържественото заседание на Общински съвет – Видин, на което видинският кмет ще поднесе приветствие. По време на заседанието ще бъдат отличени със званието „Почетен гражданин на град Видин и общината“ трима души – проф. д-р Валентин Джонов – изтъкнат лекар, автор на десетки докторски и магистърски дисертации, преподавател по различни учебни програми по медицина, оказал незаменима помощ на Община Видин с дарителските си кампании; Мадлен Радуканова – олимпийска шампионка с националния отбор по художествена гимнастика от Токио’ 2020 и носителка на редица престижни отличия от национални, европейски и световни първенства; Венцислав Станев (посмъртно) – виден общественик, социално ангажиран с проблемите на образованието във Видин, дългогодишен директор на най-старото училище в града – „Цар Симеон Велики“.

Тържествената сесия ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, разписани в заповедта на министъра на здравеопазването от 19.10.2021 г.  Допускането в залата ще бъде срещу представяне на зелен сертификат, като на място ще има възможност желаещите да си направят безплатно бърз антигенен тест.

В 21:00 ч. ще има празнична заря, съобщават от община Видин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.