За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Проведоха пълномащабно учение на силите на ЕСС в област Видин

Съставните части на Единната спасителна система (ЕСС) в област Видин проведоха съвместно учение. В практическата тренировка екипите демонстрираха професионализъм и синхрон в действията, като проиграха сценарий за реакция при тежко пътнотранспортно произшествие.
Какво включваше учението, споделиха от ОД на МВР Видин:

На единния европейски номер 112 (ЕЕН 112) постъпва сигнал за тежка катастрофа между училищен автобус и леки автомобили в района на паркинга пред бившия фериботен комплекс. В резултат на удара, вратата на автобуса блокира и не може да се отвори. Първи на мястото на инцидента пристигат медиците – екип на ЦСМП – Видин, и установяват трима пострадали в лека кола. Двама от тях са заклещени, ситуацията изисква намесата на служителите от структурата за пожарна безопасност и защита на населението. Няма информация за пострадали ученици или пътници в автобуса.

Екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Видин предприемат действия по регулиране на движението и чрез дежурната част в областната дирекция искат съдействие от РСПБЗН-Видин. Екипите от ПБЗН конструират водопроводна линия за защита от евентуално възникнал пожар. Екипът на аварийно-спасителния автомобил разгръща хидравличния комплект за изваждане на заклещени хора. Екипът на БЧК позиционира пункт за психо-социална подкрепа на пострадалите от катастрофата, които не се нуждаят от оказване на първа медицинска помощ.

Служители от Областно пътно управление – Видин и Община Видин създават временна организация на движението за нормализиране на трафика в района на катастрофата, като осигуряват обходни маршрути за движение и поставят временни заграждения и пътни знаци за отбиване на трафика в зоната на ПТП. Под автобуса е установен разлив на гориво и искрене на оголени кабели. В превозното средство възниква пожар. Огънят е потушен незабавно чрез гасителната линия. Представителите на СБА извеждат катастрофиралата кола и освобождават пътното платно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.