За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Пътно-строителният бранш във Видин се включва в националния протест

Националеният протест на пътно-строителните фирми ще се състои между 16:00 и 17:00 часа днес в цялата страна. Въпреки, че, държавата има предложение за решаване на казуса по договорите за текущо поддържане и ремонт на пътищата, представителите на бранша не отстъпиха от исканията си. В ключови точки от пътната инфраструктура във всички области на страната пътните фирми ще демонстрират недоволството си.

„Проблемът е достатъчно сложен и страните преди доста време тръгнаха от доста диаметрално противоположни позиции и никой от нас не е очаквал днес да се постигне окончателно решение“, коментира председателят на браншовата камара „Пътища“ Стефан Чайков, той изтъкна, че работната група от страна на администрацията е свършила доста работа и вече има предложение, което трябва да бъде огледано от юридическата му страна от юристите на Камарата, за да се даде становище доколко то е приемливо за бранша.

„Дяволът е детайлите, на този етап това, което е на масата, е правната рамка и частично предложение за финансовата рамка“, заяви още Чайков.

Той уточни, че конкретните параметри ще бъдат коментирани след среща с премиера, която се очаква, след като той получи доклада от работната група, който ще му бъде предаден утре или най-късно в четвъртък.

В Северозападна България представители на пътните фирми ще протестират на две места- на кръстовището на първокласния път Е-79 и второкласния път за Арчар край Видин и на кръговото кръстовище за прохода Петрохан в Монтана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.