За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

С тържествена литургия беше отбелязан духовният празник на Видин (СНИМКИ)

Днес Православната църква чества паметта на Св. великомъченик Димитрий Мироточиви. В едноименния катедрален храм в град Видин се почете паметта на небесния покровител на епархийската катедрала и града, съобщиха от Видинската митрополия.

Тържествената света литургия бе оглавена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил в съслужение с Високопреподобните архим. Антим, протосингел на Видинска митрополия, архим. Самуил, председател на църковното настоятелство на катедралния храм, духовенството на храма и свещеници от града и епархията. Присъстваха още кмета на града, д-р Цветан Ценков, представители на местната власт, множество православни християни – жители и гости на гр. Видин.

Митрополит Даниил поздрави енориашите с празника на града и в своята проповед разказа за житието на великомъченика, за възпитанието, което е получил от своите родители и за дръзновението в изпитанията, с което се е оказал пример за всички нас. „Християните през онези времена са се молили едни за други и с душевна и духовна сила са стоели спокойно и мъжествено пред изпитанията.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.