За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

СКАНДАЛ! СДС се отрече от кмета на Видин

В официална позиция разпространена до медиите СДС се отрече от кметът на Видин, причината за това е политическо номадство.

С набижаването на предстоящата предизборна кампания, на политическата сцена става все по-горещо. Като скандал на деня можем да определим новината, която беше разпространена от централата на СДС, които използват сериозни епитети в своята позиция, която публикуваме без редакторска намеса:

„Кметът на Видин, д-р Цветан Ценков, избран с подкрепата на ГЕРБ и СДС, стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова. С това си решение той премина една червена линия, която за нашата партия е недопустима. СДС оттегля подкрепата си за него“, се казва в позицията качена на официалния сайт на СДС.

„Тази кандидат-президентска двойка беше издигната от БСП през 2016 г., а Илияна Йотова е видна представителка на социалистическата партия. През целия мандат на Радев и Йотова те не изпълниха основната си функция – да обединяват нацията, а работеха за свои тесногръди политически цели, на принципа „Разделяй и владей!“.

Цветан Ценков, като издигнат и подкрепян през целия си мандат от СДС, сега ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс.

СДС не може да толерира политическото номадство. За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.