За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Вижте топ 10 на най-харесваните политици във Видин – кой колко преференции има

Резултатите от парламентарните избори за 47-мо Народно събрание са ясни, при 100% обработени протоколи, нека видим кой колко лични преференции е събрал от местните кандидати за народна любов, които бяха 120 на брой в 27 регистрирани партии и коалиции. Или иначе казано по 30 мераклии се бориха за 1 депутатско място, как ще бъдат разпределени мандатите, предстои да разберем, ето ги и любимците на видинчани, според окончателните резултати, публикувани в сайта на ЦИК:

  1. Росица Кирова, водач на листата на „ГЕРБ-СДС“ събира най-много лични симпатии от всички кандидати за 47-то НС и се радва на най-голяма народна любов в лицето на 1073 лични преференции. от кандидатите. Кирова е дългогодишна бизнесдама, тя е част от съвета на директорите на „Дунавски драгажен флот Видин“ АД. Росица Кирова е била два мандата общински съветник на Видин, избирана от листите на НДСВ и ГЕРБ. Била е кандидат за кмет на града, стигнала до балотаж, на изборите през 2015 година. Създател е на гражданското обединение „Единни за Промяна“. През 2020 г. е сред основателите на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Няколко месеца по-късно, след като се среща с премиера Бойко Борисов, членството ѝ бива прекратено. Поканена е от лидера на ГЕРБ да бъде водач на листата на коалиция „ГЕРБ-СДС“ във Видин за парламентарните избори през април 2021. Избрана е за депутат в 45-ото, и зам-председател на 46-тото Народно събрание.
  2. Мартин Александров е четвърти в листата на „Има такъв народ“ и изненадващо е по-харесван от водача на листата на партията на Слави Трифонов и събира 416 лични преференции.
  3. Областният координатор на ГЕРБ и втори в листата на партията на Бойко Борисов, Александър Матеев събира общо 402 лични преференции, което му отрежда трето място в класацията на видинчани за най-харесван политик от областния град.
  4. Петър Миланов, водач на листата на „Продължаваме Промяната“ има 394 лични преференции. Той е завършил е магистратура по „История и философия“ в Университета във Воронеж, Русия. Има следдипломни специализации по “Археология” и “Журналистика”. Владее английски и руски език. Петър Миланов има над двадесетгодишен опит като журналист – репортер, редактор, кореспондент в няколко различни медии, включително: БНР, БНТ, Агенция „София прес“, вестник „Демокрация“ и други. Бил е директор на пресцентъра на СДС в началото на деветдесетте години на 20. век.
  5. Любен Иванов е водач на “Демократична България” за Видин, събира общо 371 лични преференции. Иванов е роден на 03.01.1979 г. Във Видин. Завършил СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“. От 2003 г. e адвокат към Адвокатска колегия – Видин. От 2015 г. е общински съветник в Общински съвет – Видин.
  6. Емилиян Илиев Енчев, шести в листата на „ГЕРБ-СДС“ събира 366 лични преференции. Той е завършил Висшия селскостопански институт в Пловдив през 1991 година, специалност „Агроинженерство“, с професионална квалификация „Инженер-агроном“. Той работи в Областна дирекция „Земеделие“ от октомври 2010 година и от януари 2011 година е началник на Общинска служба по земеделие- Видин към Областната дирекция. Директор на областна дирекция „Земеделие“ – Видин.
  7. Юристът Филип Попов, водач на листата на „БСП за България“, народен представител в няколко парламента, зам.-председател на ПГ на БСП в 46-тото НС събира 337 лични симпатии. Попов е едно от известните лица на столетницата, с множество участие в медиите.
  8. Иво Атанасов, водач на листата на „Има такъв народ“ в крайдунавския град и кандидат за министър на правосъдието от ИТН има 250 лични преференции. Той е депутат в последните два парламента, адвокат, бивш съдия, член на Арбитражно-контролната комисия на партията.
  9. Третият от листата на „ГЕРБ-СДС“ Росен Цветков има 243 лични преференции.
  10. Аня Ангелова, която е на трето място в листата на коалиция „БСП за България“ събира 221 лични преференции. Тя е председател на БСП-Брегово.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.