За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

В община Видин приемат заявления за смяна на печките

От днес до 19 ноември във Видин започва втори прием на заявления от местните жители за подмяна на отоплителни уреди на дърва и въглища с екологични, съобщи зам.-кметът на общината Десислава Тодорова. Очаква се още 150 жители на община Видин да бъдат одобрени при втората покана, но критериите за тях различни от тези при първия прием.

Според новите изисквания към заявлението трябва да е приложено копие от нотариалния акт или друг документ, удостоверяващ собствеността или съсобствеността върху имота и към момента на подаване на документи кандидатът трябва да е заплатил дължимите за 2021 година местни данъци и такси. Ново е и изискването заявленията да се подават лично или чрез упълномощено лице само в Центъра за административно обслужване в община Видин, а не както досега и чрез електронен адрес.

Припомняме, че при първия прием на документи, който се проведе през пролетта бяха получени общо 3379 заявления, от тях 2905 са одобрени. Наличният финансов ресурс по проекта дава възможност да бъдат подменени отоплителните уреди в още домакинства в община Видин, което е причина и за обявяването на втората покана, уточняват от общината.

Проектът „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин“ се изпълнява от общината и е на стойност 12 453 598 лева, като финансирането е осигурено от ОП „Околна среда /2014-2020/“. Реалната подмяна на отоплителните уреди на дърва и въглища с екологични ще започне през пролетта на 2022 година

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.