За Видин

Новини за Видин - актуална информация за Видин и региона, обмен от национални и международни новини.

Видинчанин сред 30-те най-успели възпитаници на Американския университет в България

Мартин Петров

По случай юбилея си, АУБ организира изложба на едно от емблематичните места в столицата – Моста на влюбените. На специално изработени табла са показани кадри от най-видните постижения на учебното заведение през последните три десетилетия.

В посока Националния дворец на културата (НДК) ще можете да видите част от хората, които карат общността на университета да се гордее с постиженията им. От АУБ описват тези хора като вече завършили и настоящи студенти, които не приемат статуквото и посвещават време и усилия, за да донесат промяна, както в малък, така и в голям мащаб.

Мартин Петров е един от 30те най-успели възпитаници на Американския университет в България. Той е роден във Видин, управляващ директор на немска производствена компания в крайдунавския град. Петров винаги е бил ангажиран с различни социални и благотворителни каузи, които допринасят за развитието на общността и подобряване на средата за живот в България. Мартин Петров е носител на приз на името на Атанас Скатов, а през последните две години той е изкачил най-високите точки на Европа – смъртоносния Монблан и кавказкия първенец Елбрус, като и двете му изкачвания са посветени на благотворителни каузи. Петров е и един от „двигателите“ на националната кауза „България срещу диабета“, в която до момента са се включили хиляди хора от всички области на страната, а проектът има подкрепата на стотици училища, социални домове, детски заведения, общински и областни администрации.

Експозицията „Напред и нагоре“ се осъществява с подкрепата на Столична община и представя знакови моменти от историята на АУБ и най-забележителните му възпитаници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.